cimbru si busuioc-postate cu intarziere


N-am mai postat de multa vreme nimic din gradina mea. M-a innebunit mai intai ploaia zilnica din iulie cand gradina mea s-a umplut de balarii. Apoi a venit canicula si nu atat caldura cat umezeala plus tantarimea , m-au impiedicat sa iau masuri radicale prin gradina. Dar ieri a fost mai acceptabil si m-am infipt direct in randurile de cimbru si busuioc care o luasera razna. Am semanat cimbru din seminte cumparate. Sincer n-am mai vazut asa ceva. Trebuia sa-l pun , cred , in ghivece si sa-l atarn undeva pentru ca este un soi tarator sau curgator . Iata ce-am adunat din gradina si mi-a luat vreo cinci ore sa-l aleg si sa-l fac buchetele. 

busuioc

 

cimbru (doar jumatate din toata gramada)

7 gânduri despre „cimbru si busuioc-postate cu intarziere

    1. Tot in pod le-am agatat. Pe langa cimbru. De fapt podul meu era sa fie o mansarda. Dar din lipsa de fonduri a ramas la stadiul de pod. Din fericire am scara ca lumea pana sus deci e foarte usor de urcat. Acum a devenit un fel de magazie cu de toate , scule , materiale ramase , saci cu haine nedesfacute inca , loc de intins rufele cand ploua (am doua geamuri mari deci e bine ventilat) loc de uscat „buruieni ” si de pus mobila veche. Poate intr- zi voi avea timp sa fac putina liniste si acolo ca deocamdata e o harmalaie de nedescris.:)

    1. nu stiu exact cum se numeste , este o chestie parazita , nu creste din pamant ci pe planta se prinde direct , are ceva ca niste ventuze , e subtire ca un fir de ata , e galben la culoare si napadeste biata planta si o sufoca pur si simplu. Am constatat cu stupoareca face si ceva ca niste flori , probabil asa se mai inmulteste. Oricum e suficient sa-ti aterizeze un firicel pe o planta ca imediat se prinde , o sa-ti fac o poza s-a vezi. Mai rau e ca nu stiu cum se scapa de el.

  1. Eu l-am mai rarit si rasadit. Tufele rare erau imense. Unde a ramas gramada s-au facut fire de iarba. L-a mai napadit si firul ala galben deci… Doamne , credeam ca nu mai termin si mai mai ca-mi venea rau de la miros (sarmale , sarmale dar nici chiar asa). Am facut vreo 20 de legaturici si le-am agatat in pod la uscat. Ma gandeam ca o sa miroasa si acolo de nu se poate cand colo au ramas niste firisoare iar de aroma nu e cine stie ce. La anul o sa pun cimbru din ala normal , vad eu de unde fac rost de seminte ca astea de cumparat nu m-au convins. E prea balarios. Dar de-o sarma , o friptura acolo merge.

  2. tot din seminte cumparate am pus si eu, dar intr-un ghiveci din piatra, in curte. la inceput au incoltit puzderie de seminte, apoi au inceput sa creasca, apoi sa se arda si acum nu mai am nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s