nu vreau o tara ca afara


Vreau doar tara mea. Si o vreau intreaga si unita . Nu mai vreau razboaie personale , partinice , fratricide. Vreau oameni calmi si echilibrati nu desfigurati de ura. Vreau o tara de oameni destepti nu de tzatze proaste si de tot felul de „Gica Contra”. Citeam un comentariu pe fb despre anumiti votanti – somerii , pensionarii , penalii , tiganii , persoanele casnice , ignorantii. Ce doriti oameni buni , voi ceilalti , vreti cumva sa le dam in cap? Vreti sa-i omoram? Nu uitati ca pensionarii aia amarati au suportat greul si v-au crescut – ca pe vremea aia erati niste tanci cu cas la gura. Nu uitati ca somerii sunt someri pentru ca li s-au taiat fabricile la fier vechi. Ca un neica-nimeni spunea odata ca trebuie privatizare fie chiar si pe 1 dolar. Si nu ne-am ales nici cu 50 de centi.  Nu, nu mai vreau o tara ca afara. Vreau o Romanie a Romanilor , nu a austriecilor , nici a polonezilor , nici a nemtilor nici a francezilor nici a altor neamuri. Aceia sa-si vada de ale lor . Vreau drumuri facute de romani nu de americani. Da fratilor , vreau fabrici si uzine nu lanturi de hipermarket-uri. Vreau „Fabricat in Romania” nu „Made in UE”. Vreau varza de Buzau si rosii de Bragadiru , mai vreau piersici de Nazarcea si cartofi de Prejmer. Vreau mere de Voinesti si branza de la Muscel.Vreau perdele de Pascani , stofe de Buhusi , gem de Topoloveni si hartie de Busteni.  Vreau inapoi serele Codlea si vagoanele de Arad.Cei care va amintiti puteti completa lista.Chiar nu mai stim sa facem nimic?  Nu mai vreau masa de manevra si manipulare. M-am saturat de multinationale si corporatisti cu camasi albastre si cravata. Parca nu va placea uniforma. Aveti impresia ca daca multinationalele isi muta teatrele va vor lua si pe voi la pachet? Se vor duce acolo unde platesc mai putin caci voi veti fi devenit prea scumpi pentru a fi si profitabili. Nu , nu vreau o tara ca afara. Imi vreau padurile inapoi pe culmi de munte. Imi vreau campiile inapoi cu lanuri si roada bogata. Imi vreau oamenii inapoi , buni si calzi , intelepti si toleranti , harnici si frumosi la suflet. Da , recunosc , sunt nationalista si daca asta-i un pacat prefer sa traiesc in pacat. Mi-e greu sa cred ca cineva uraste neamul asta atat de mult incat sa vrea dezbinarea lui. Inainte de a fi cetateni planetari suntem cetateni Romani. Iubiti -va oameni buni. Daca nu va intelegeti aici cum vreti sa supravietuim ca oameni?

Reclame

7 gânduri despre „nu vreau o tara ca afara

    1. Nu exista bucatica de pamant – e tara si atat – natiile vin si pleaca , se muta afara sau revin acasa , tara e aceeasi. Iar noi cei care ramanem trebuie sa avem grija de ea si s-o iubim mai presus de orice. Asa se supravietuieste si ca neam. Bine ai venit Cristina. Faptul ca ai raspuns arata ca te doare si pe tine.

      1. Sigur ca ma doare, doar ca sunt de fel pesimista si sceptica. Am incercat de-a lungul timpului sa fac ce pot ca cetatean si am constatat ca eram ca o picatura de apa intr-un ocean cu toate actiunile mele. In timp am ajuns sa renunt, pentru ca am senzatia ca ma si expun pericolului daca ma mai opun curentului. Ma doare, cum sa nu ma doara?!

  1. Bun gasit in noul an. Foarte frumos si bine transmis mesajul. De la o vreme sa fii patriot este un delict, n-ai voie sa fii nationalist cand faci parte din UE, o UE pe care n-o intereseaza decat daca esti cu cotizatia la zi si i-ai cumparat deseurile. Sa speram ca din acest ceas aniversar, 158 de ani de la Unirea Principatelor , vom incepe sa ne revenim in primul rand fiecare dintre noi. Pentru ca daca se produce o mica schimbare in mintea fiecaruia din noi asta va avea ca rezultat o transformare in bine la nivelul intregii tari.
    Noul An sa va aduca spor, inspiratie, succes in tot ce faceti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s