casa loco (9) – placa si etaj


Terminata fiind povestea elefantului abia asteptam sa urc pe scari la etaj. Parterul era intesat de popici , zeama de ciment scursa peste tot dar aveam scara si placa turnata. Vreo trei zile am tot udat-o cu furtunul ca sa nu crape si era o placere in miezul verii sastam toate trei ( eu cu fetele) si sa desenam pe unde aveau sa vina peretii. Lucru ce n-a intarziat pentru ca dupa cele trei zile mesterii au inceput ziditul. Ridicarea etajului a fost si mai rapida decat parterul. Apoi grinzile de la tavan si venea partea delicata.  Inaltimea la coama mi-a dat putintel batai de cap pentru ca nu-mi puteam imagina cum o sa arate acoperisul ca ansamblu. Una era pe hartie , alta era pe macheta si alta era sa fie in realitate. Si-am gasit modalitatea sa „vad” acoperisul  si casa gata. L-am rugat pe „Dan casa” sa ridice o grinda la varf , apoi sa intinda niste sfori ca sa vad exact unghiul de inclinare (sa nu para casa tuflita) , am facut fotografii si apoi le-am prelucrat in Photoshop. Rezultatul a fost cel de azi.

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: irenadaiana

localitate :Giurgiu pasiuni : desen , fotografie , gradinarit , decoratiuni interioare , bricolaj , impletituri din sfoara , croitorie , goblen , poezie , in general tot ce-ti umple sufletul de frumusete

7 gânduri despre „casa loco (9) – placa si etaj”

  1. mie imi place mult,spre deosebire de Alexandra :)),si abia astept sa incepem la vara constructia casutei noastre.Ma uit cu drag si iti admir munca pentru ca stiu ce inseamna.Vom fi la a 2-a constructie.Prima a fost magazinul,practic cat o casa cu 2 camere.

    Apreciază

    1. deci ai timp sa socotesti pe indelete ce-ti place si cum vrei sa arate. Sfaturi – nu irosi spatiu inutil in camere de care nu vei avea nevoie niciodata sau cel mult o data pe an. Proiecteaza-ti spatiile de depozitare cat mai atent , eficient si la indemana. Dupa cum iti spuneam , oricate camere am avea tot bucataria – (eventual si livingul ) sunt centrul de interes al casei. Orienteaza-ti casa spre lumina , astfel incat sa beneficiezi de lumina naturala cat mai mult timp posibil in decursul unei zile. Vei economisi energie electrica si termica. Pozitioneaza-ti spre nord baile , debaralele , camarile , camerele in care nu stai tot timpul. Tine cont de directia din care bate vantul – mai ales iarna . Poti izola peretele ala mai bine decat pe ceilalti. Viseaza si vizualizeaza traseele pe care le vei strabate zilnic , intrare , bucatarie , baie , dormitor , camere copii , etc . si proiecteaza-ti-le cat mai eficient. Pentru batranete (ca va veni si aia din pacate) fa-ti un dormitor micut si la parter – cand vor pleca cei mici deveniti mari o sa ti se para casa imensa si vei dori sa stai la un singur nivel , cat mai aproape de sol. 🙂 ( eu n-am facut asta si-mi pare rau , acum as fi inchis total etajul din ratiuni economice bineinteles.) Nu te sfii sa ceri electricienilor sa-ti puna intrerupatoare cap scara – sa aprinzi/stingi lumina dintr-o parte si sa o inchizi/aprinzi din alta parte. Economie de timp , efort si energie. Pune pe hartie toate ideile ce-ti vin pana atunci.Altfel le vei uita si-ti vei aminti cand va fi prea tarziu. Nu te baza pe mesteri sau pe arhitecti. Ei nu urmaresc decat ca totul sa fie cat mai simplu de realizat ( deci interesul lor). In fond munca e aceeasi , banii sunt tot aia dar in casa vei locui tu , nu ei. Cumpara-ti un caiet mare de mate si fa schite. Cauta pe net planuri de case si fatade pentru inspiratie. Iar cand vei face proiectul sa stai si tu de vorba cu arhitectul , tu stii cel mai bine ce-ti trebuie si ce-ti place. De-aia il platesti sa-ti faca pe plac si sa gaseasca solutii pentru ce vrei tu. 🙂 Hai ca m-am intins prea mult . O sa postez in final un articol separat cu ce trebuie si ce nu trebuie facut cand iti faci o casa. Din experienta mea , desigur , nu-i litera de lege. Dar poate foloseste cuiva. Te pup si abia astept sa incepi . sper ca ne vei tine la curent zilnic. 🙂

      Apreciază

      1. Ai dreptate.Tocmai de asta de aproape 2 ani tot facem schite si planuri.Deja proiectul este facut de sotul meu,impreuna cu mine bineinteles.Mai ramane sa il ducem la un arhitect sa ne faca dosarul.Oricum pana atunci mai putem face zeci de modificari.Mai ramane sa ne hotaram din ce materiale sa facem casa,caci bugetul este mic,asa ca trebuie sa chibzuim fiecare banut.
        Poti sa fii sigura ca atunci cand vom incepe,voi posta pe blog tot ceea ce facem 🙂

        Apreciază

      2. Aici ai punctat chiar ce e mai important. Scapati din apartamente, majpritatea suntem tentati sa construim mai mult decat vom avea vreodata nevoie. Bucatarie mare, baie suficient de mare, living insorit si daca se poate o sera atasata de casa sau pe o terasa, asta e tot ce mi-as dori. Tu mai scrie, nu se stie cand am si eu nevoie de sfaturile tale, am citit tot, de la primul articol, chiar daca nu am comentat.

        Apreciază

  2. Daiana, cand va fi casa gata, vei fi o meseriasa, vei putea da lectii in constructii civile. Eu m-am chinuit sase ani cu constructia casei, din lipsa de fonduri si crede-ma, n-as mai lua-o de la capat, nici daca mi-ar zice cineva: uite banii, apuca-te si fa o casa.

    Apreciază

    1. as spune ca-i gata. Ar mai fi mansarda da acolo mai am niste probleme de rezolvat. De fapt problema cea mai mare e sa gasesti oamenii care sa inteleaga ce vrei , sa stie sa faca si sa mai si vrea. 🙂 M-am lovit de destui netrebnici de pe urma carora inca mai trag ponoasele.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

bornthisway13blog.wordpress.com/

No dream is too big and no dreamer is too small.

My work...

...my visions, dreams and mystical thouhgts

Horticultorul.ro

Site de horticultura

Casa mea frumoasă

Idei ieftine pentru decorarea casei

Studiodax's Blog

Welcome to my corner...

Shibori Girl

....practicing the fine art of shibori

Adela Pârvu - Interior design blogger

O viaţă avem? Colorată să fie!

Daiana's Blog

pentru timp liber si nu numai

De-ale Irinei

Eu, aici, acum, altfel

Tu1074's Blog

Tu sunt eu... - IDEALURILE SUNT CA STELELE: S-AR PUTEA SĂ NU LE ATINGEM, DAR NE POT CĂLĂUZI ÎN VIAȚĂ. – NECUNOSCUT

The Hummingbirdpost's Blog

Hummingbird garden

Handmade Ancasiada

Ornamente handmade, home deco, DIY, tutoriale, bijuterii, cadouri personalizate

De la mine din ogradă

Ceea ce faci ...te face!

Viata la tara

Un blog despre gaini,catei si plante de toate felurile

Greenzonelife

Mini-ferma noastra urbana

Ursu Florin's Blog

Viata la tara

blue cafe

Don't worry about knowing a lot , you know what is useful , and that's what counts :)

VatiClanul Papal

Nu lua viata-n serios, oricum nu vei iesi viu din ea!

Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri

Elena Niculescu

Export & Import Business Consultant, Online Communication Specialist

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Redsky2010's Blog

Trecand prin viata cu ochii larg deschisi

Gradina visata

Blog de gradinar amator.

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

Toantele nu merg in rai

"Simt enorm si vad monstruos" - I.L. Caragiale

Ioniboni's Blog

Just another blog ciudat

Arta vie - Arta foto

Blog de fotografie foto informatii curs foto online

AMELIE ART GALLERY

bijuterii artistice cu pietre semipretioase

pur si simplu gradini

Un blog despre gradini in general si gradina mea in special.

DIYro: Fă-o chiar tu!

DIY în limba română

Adrian Melicovici-scriitor

Autor distins cu premiul revistei Itaca-Dublin, pentru "Cartea anului 2015"

Cățărătorii

Când urci pe scara vieţii, nu uita să dai bună ziua tuturor, pentru ca atunci când cobori să aibă cine îţi răspunde

Balaura si gradina sa mai mult sau mai putin fermecata

blog de gradinar incepator, dar indarjit